•  

Het team

Lisa Sabbe

 

Op zeer jonge leeftijd volgde Lisa al geregeld ponykampen. Voor haar achtste verjaardag kreeg ze, samen met haar zus, haar eerste pony ‘Beauty’. Twee jaar later kon ze via LRV Deerlijk de eerste wedstrijden rijden. Tijdens de humaniora moest de paardensport tijdelijk plaats maken voor haar studies. Door haar toenmalige lesgever en zijn goede paarden, Kimris en Luna, was haar passie voor de sport nooit echt ver weg. Op zijn aandringen heeft Lisa uiteindelijk besloten na 1 jaar haar studies Architectuur stop te zetten en zich volledig toe te leggen op  haar passie in de paardensport. Zo is ze in Syntra Midden-Vlaanderen terecht gekomen, waar ze de opleiding Zelfstandig instructeur paardrijden heeft gevolgd. Daar behaalde ze haar trainer B springen en dressuur en haar trainer A rijvaardigheid springen.

Van jongsaf aan was Lisa het liefst bezig met het bouwen van crosshindernissen en haar eigen crossparcours rijden in het bosje achter haar ouderlijk huis. Het gevoel zat al als jong meisje in haar bloed. Zo heeft ze in 2003 haar eerste eventingwedstrijden gereden met haar paard Pallieter. In 2003-2004 is ze van niveau L naar niveau M overgegaan en in 2006 waagde ze zich aan haar eerste internationale 1* wedstrijden. Dankzij de motivatie van Karin Donckers, die ze leerde kennen tijdens haar opleiding bij Syntra,  reed Lisa in 2007 haar eerste internationale 2* wedstrijden in Cherbourg en Varsseveld.

Tijdens die drukke periode van internationale wedstrijden, kon ze rekenen op de steun van Jagienka die thuis al de (jonge) paarden bleef verder trainen zodat zij zich ten volle kon concentreren op haar internationale carrière. Door deze unieke samenwerking met de jonge paarden is er een vertrouwensband en vriendschap gegroeid, die zich nu verder zet in het professioneel leven. 

 


Jagienka Van De Weghe

Op haar 9 jaar is ze begonnen met blosokampen om vervolgens op de manege 2 x per week les te volgen. Daar kon ze na verloop van tijd reeds enkele eigenaarspaarden rijden. Op haar 18e kocht ze dan haar eerste eigen 3-jarige paard, dat ze volledig zelf heeft opgeleid om vervolgens aan de eerste dressuur- en springwedstrijden deel te nemen. Datzelfde moment begon ze ook andere jonge paarden op te leiden voor een kleine handelsstal en de eerste lessen te geven.
Tijdens deze periode leerde ze Lisa kennen en vanaf het begin was duidelijk dat ze dezelfde ideeën hadden over het werken met paarden.
Jagienka combineerde haar studies met het rijden van jonge paarden. Daarna volgde ze een stage van 3 maanden in Duitsland bij Charlotte Lund en Sören von Rönne om meer ervaring te verwerven.

Na de stage voltooide ze de opleiding ‘zelfstandig instructeur’ bij Syntra waar ze haar diploma’s trainer b springen en dressuur behaalde.
Toen bestond al een samenwerking met Lisa waarbij ze zowel jonge als meer ervaren paarden trainde wanneer Lisa op internationale eventingwedstrijden was. Zo heeft ze onder andere Enya des Concessions, Indun en Djinn des Concessions gereden als jonge paarden, die nu 2* internationale eventingwedstrijden lopen.

Tijdens de laatste 15 jaar is niet alleen een mooie vriendschap gegroeid, maar is ook de samenwerking verder uitgebouwd tot bij het LS Eventing team van vandaag.
Vooralleer er sprake was van een samenwerking, trainde Jagienka al een paar jaar, voor verschillende eigenaars, vaak jonge paarden verder door en heeft deze ook uitgebracht op diverse jumping- en dressuurwedstrijden. Daarnaast gaf en geeft ze nog steeds dressuur- en springlessen.
Dankzij de ervaringen die ze heeft opgedaan is de samenwerking meer en meer gegroeid en merkten ze dat ze in hun professioneel leven dezelfde weg op willen gaan. Samen werkend aan een betere toekomst voor paard en mens.
Binnen het LS team maken Lisa en Jagienka de paarden samen zadelmak en trainen ze ook samen de (jonge) paarden verder zodanig dat ze met Lisa hun wedstrijd carrière kunnen beginnen en doorgetraind kunnen worden tot internationale wedstrijdpaarden.
 


Oregan Renard

Oregan Renard begon op een jonge leeftijd paard te rijden. Als 3 jarige ging ze al naar de plaatselijke manege in het Zuiden van Frankrijk. Toen ze 13 jaar werd, kocht ze haar eerste pony Lorenza. Oregan's talent was al op jonge leeftijd zichtbaar en op 15 jarige leeftijd was ze geselecteerd voor het Frans kampioenschap dressuur waar ze de zilveren medaille won.

Tijdens haar verblijf in Nieuw Zeeland, waar ze een jaar heeft doorgebracht als uitwisselingsstudent, leerde ze eventing kennen en daar begon de passie. Bij haar terugkeer naar Frankrijk besliste ze haar passie te volgen. Ze studeerde gedurende 2 jaar en behaalde zo haar diploma instructeur. Na haar studies heeft ze een jaar voor de Ecurie du Lion d'Or gewerkt, waar ze voornamelijk les gaf en jonge paarden reed. Om haar droom om eventing amazone te worden, verder waar te kunnen maken, is ze voor Ecurie Lepertusa beginnen rijden. Hier was ze als stalruiter in dienst, ze reed de ervaren paarden en maakte de jonge paarden ook zadelmak. Haar paard, Argan de Metheil, heeft ze daar gevonden. Al snel kwalificeerden ze zich voor de prestigieuze Franse kampioenschappen van jonge paarden te Pompadour. Kort daarna zijn Oregan en Argan naar België verhuist om daar hun carrière verder uit te bouwen naar een internationaal niveau bij Lisa Sabbe Stables.
 


Onze trouwe viervoeters! Azog, Chappie and Mini B altijd aan onze zijde!


 

 

Sponsors